PSS 5000

Da biste bili efikasni u borbi protiv požara, potrebna vam je zaštita od disanja u koju možete verovati u najtežim okruženjima. Dräger PSS® 5000 je ergonomski napredni SCBA koji nudi veći komfor, sigurnost i performanse. Sa širokim rasponom konfigurabilnih funkcija – kao što je dvostruko usmeravanje crijeva i brzo povezivanje cilindara – PSS® 5000 NFPA zadovoljava vaše potrebe gdje god je potrebna zaštita od disanja.

Dräger PSS 5000 je dizajniran da izdrži visoku habanje s kojima se vatrogasci svakodnevno suočavaju – istovremeno pružajući poboljšani nivo udobnosti i funkcionalnosti. Uprtač je izrađen od teškog kloroprenog gumenog materijala koji se dugo vremena izvodi. Teška zaštita od nehrđajućeg čelika i dugotrajna Aramidna tkanina čine ovaj pojas idealnim za prošireno habanje i često korištenje. Za izuzetan komfor, fleksibilni snop se spaja sa laganom stabilnom bočnom pločom, a okretni pojas za pojas omogućava smanjenje pritiska na nosioca. PSS 5000 nudi: Izvanrednu otpornost na toplotu, udare i hemikalije, jednostavno održavanje i servisiranje integrisano, svestrano rukovanje crijevom,širok izbor konfiguracija sistema i dodatne opreme, izbor opcija elektronskog nadzora:

Dräger Sentinel 7000 ili 1500 integrirani sistemi smanjuju rizik i povećavaju svestranost .Da bi se smanjio rizik od oštećenja ili zatvaranja, elektronski sistem  Dräger Sentinel 7000 ili 1500 i crijeva za dovod vazduha su ugrađeni u ležište. Da bi se dodatno olakšala upotreba uprtaća, ventil za potraživanje pluća (LDV), Dräger Sentinel sistem i crijeva za spašavanje mogu se usmeriti preko ramena (dva creva po strani). Konvencionalna crijeva montirana na strukama također se mogu montirati na nosač, čineći Dräger PSS 5000 jedan od najsvestranijih SCBA sistema.

Jednostavno održavanje na niže troškove vlasništva