PSS 7000

Dizajnirani od strane stručnjaka za profesionalce, Dräger PSS® 7000 aparat za disanje je glavna prekretnica u našem kontinuiranom razvoju uređaja za disanje profesionalnog vatrogasca.

Prednosti:

Kompletna, najsavremenija rešenja za ličnu bezbednost
Osvrti uključuju:
Spremni za rad sa telemetrijom sa Dräger PSS® Merlin® sistemom
Dostupan sa standardnim mehaničkim profilom, Tx meračem sa Dräger Bodyguard® 1500 ili Bodyguard® 7000 elektronskim nadzorom
Udoban, ali vrlo izdržljiv pojas za pojas i pojas struka sa zaštitnom površinom visokog trenja za smanjenje klizanja
Klizni i okretni sklop pojasa
3-točkovno podešavanje visine
Crijeva za disanje ugrađena u prednju ploču
Reflektivni i foto-luminescentni crijeva za poboljšanu vidljivost
Pneumatika za brzo oslobađanje, ramena i traka za jednostavno održavanje i održavanje
Opcioni sistem cilindara Quick-Connect za brzu razmjenu na terenu i radionici

PSS 7000 je dizajniran za maksimalnu udobnost i stabilnost tokom upotrebe u teškim sredinama za gašenje požara. Uključujući tvrdu vezicu sa podnožnom pločom za podešavanje visine 3 tačke, naprednim sigurnosnim materijalima i okretnim pojasom za pojas, PSS 7000 ostaje čvrsto u poziciji bez obzira na zadatak koji se nalazi u ruci.

PSS 7000 koristi nove najsavremenije materijale za provodnike koji su specijalno dizajnirani tako da izdržavaju visokokvalitetne vatrogasce visokog nivoa koji su podložni skoro svakodnevno. Uključujući čvrste kopče od nehrđajućeg čelika i dugotrajne Aramidne mešavine, pogodno je za prošireno habanje i često korištenje.

karakteristika dizajna:
Dräger-ov inovativni mehanizam za proklizavanje i zaključavanje olakšava brzo i jednostavno učvršćivanje i povezivanje / uklanjanje pojasa sa zadnje ploče bez potrebe za alatima.
Priključak s priključkom za redukciju prve faze omogućuje brzo i jednostavno montiranje i uklanjanje pneumatika iz SCBA.
“Potisni unutra i izlazni” priključci za crevo omogućavaju brzo uklanjanje creva sa pojaseva za čišćenje bez potrebe za skidanjem samog klipa.
Zatvoren, jednokatni uprtač i dizajn za zaštitu od struka kako bi se sprečilo prekomerno apsorpciju vode, smanjujući vrijeme čišćenja i sušenja.